Mitt namn är alltså Maria Österström, men ett namn säger egentligen inte så mycket om en person. Man påbörjar alltid alla introduktioner av sig själv med att tala om vad man heter, men i de allra flesta fall är namnet helt irrelevant eftersom man blev tilldelad ett namn av någon annan innan man ens var gammal nog att ha utvecklat en personlighet. Det vore bättre om folk presenterade sig själva genom att säga sina tre absoluta favoritsaker i hela världen, det skulle i alla fall säga någonting om personen man pratade med. För min del skulle det låta såhär: ”Hej! Rymden, hundar och stickade tröjor”. Då skulle man direkt veta om man gillade något som passade in på mina tre favoritsaker.

Systemet skulle även kunna expanderas till att inkludera de tre sakerna man tycker allra sämst om, och beroende på om man gillade det man hörde eller inte skulle man kunna gå vidare till att berätta sitt namn för personen man pratar med. Ju mer jag tänker på det desto mer övertygad blir jag om att det här skulle kunna bli ett bra regelverk att gå efter i månstaden när den väl har blivit etablerad. Om folk går med på det, förstås…
Finns utomjordingar?

Absolut!
Jag har inga som helst belägg för den åsikten eftersom det är just en åsikt och inget annat. Jag har aldrig sett något som skulle kunna vara en alien eller ett rymdskepp, men det betyder inte definitivt att de inte finns. För jag har aldrig sett en älg heller, men jag är ganska säker på att älgar finns därute i skogarna någonstans. Och när man tänker efter så kanske det sitter en familj utomjordingar på en planet någonstans just nu och förnekar att vi existerar för att de minsann aldrig har sett oss, när det i själva verket beror på att vi är alldeles för dåliga på att bygga rymdskepp. De kanske inte heller är så himla haj på det där med att åka längre sträckor, men så en dag när vi väl är ute i rymden och utforskar så kanske vi möts halvvägs.

En fascinerande tanke är att om jag väl får åka iväg och bygga min månkoloni är att då kommer jag vara en utomjording helt plötsligt. Undrar om det kommer att gå att ha kvar mitt medborgarskap? Det vore rätt badass att vara både svensk medborgare och en medborgare av månen, men frågan är om de skulle acceptera det. Fast å andra sidan kanske de inte skulle ha något val, för vem skulle ha suttit och spenderat tid på att skriva upp regler för hur det går till om någon flyttar utanför Jordens gränser? Den personen är antingen väldigt smart som tar hänsyn till de verkliga extremfallen eller så har den väldigt tråkigt på jobbet.